Kaip apsaugoti plaukus vasarą?

Kaip apsaugoti plaukus vasarą?

By : blog - Kategorijos: Naujienos
star
star
star
star
star

Kaip apsaugoti plaukus vasarą?

Prieš išeidami lauką vasarą pasitepate apsauginiu kremu nuo saulės. Visgi, ar apsaugote plaukus nuo saulės daromos žalos?

Teisingai - lygiai taip pat, kaip saulė gali pažeisti jūsų odą, šie spinduliai gali pakenkti ir jūsų plaukams. Jei nesiimsite prevencinių priemonių, plaukai gali susilpnėti ir pradėti skilinėti plaukų galiukai, dėl to juos teks nukirpti anksčiau, nei norėtumėte.

Saulės UVA ir UVB spinduliai gali keliais skirtingais būdais pažeisti jūsų plaukų spalvą ir struktūrą:

Lipidų žala: Ilgalaikis saulės spindulių poveikis gali pažeisti išorinį plaukų lipidų sluoksnį, kuris yra natūrali apsauga nuo aplinkos veiksnių. Tai yra viena iš pagrindinių sausų plaukų ir jų pūtimosi priežasčių, nes be šio sluoksnio plaukai negali išlaikyti drėgmės.

Vidinė žala: Saulė taip pat gali pažeisti vidinę plaukų struktūrą, susilpnindama juos, todėl jie gali pradėti lūžinėti ir skilinėti.

Spalvos pažeidimai: Dažyti plaukai yra labai jautrūs vidiniams ir išoriniams veiksniams, nes dėl dažymo procedūrų jie tampa dehidratuoti ir lengvai pažeidžiami. Išsausėję plaukai būna porėti, o tai reiškia, kad dažai lengviau išsiplauna. Be to, ultravioletiniai spinduliai sruogas veikia kaip baliklis, todėl suardo spalvą ir ji greičiau nei įprastai išblunka arba pakeičia atspalvį.

Ploni arba šviesūs plaukai ypač linkę į UV spindulių daromą žalą, o storesni ir tamsesnių atspalvių plaukai natūraliai apsaugo nuo saulės. Nepaisant to, reikia pabrėžti, kad visi plaukų tipai ir spalvos yra jautrūs tam tikrai žalai. Keista, bet nesvarbu, ar mėgaujatės saulės voniomis užmiestyje, ar paplūdimyje, rizika, kad saulė gali pakenkti plaukams, yra labai panaši.

Požymiai, kad Jūsų plaukai yra pažeisti saulės

Jei ilgai būnate saulėje, galite pastebėti savo plaukų spalvos ir stiliaus pokyčių. Saulės pažeistų plaukų požymiai yra šie:

  • Išblukusi spalva. UV spinduliai reaguoja su melaninu esančiu plaukuose, tuomet jie ima blukti.
  • Pakitusi tekstūra. Glotnūs plaukai pasikeičia, yra sausi, šiurkštūs ir trapūs, jie neblizga, kaip anksčiau.
  • Suskilinėję plaukų galiukai. Saulės spinduliams skverbiantis į plaukus, jie tampa trapūs, linkę lūžinėti, galiukai ima šakotis.

Kaip apsaugoti plaukus nuo saulės padarytos žalos?

Barjeras

Lengvas būdas natūraliai apsaugoti plaukus nuo saulės - naudoti fizinį barjerą, pavyzdžiui, šaliką ar skrybėlę. Bandana tipo skarelės idealiai tinka užkirsti kelią saulės spinduliams bei išvengti plaukų išsausėjimo ir tolimesnių pažeidimų. Vitrina Pro parduotuvėse galite rasti CND Summer 2021 Bandana, kuri padės apsaugoti plaukus nuo UV spindulių. Jei plaukų apsaugai renkatės skrybėlę, rekuomenduojama tankiai austa medžiaga, o ne atviro pynimo šiaudinė skrybėlė, kuri gali praleisti kenksmingus spindulius.

Sumažinkite maksimalų saulės spindulių poveikį

Kad nenudegtumėte saulėje, geriausia vengti saulės spindulių karščiausiu paros metu – ši taisyklė galioja ir apie plaukų apsaugą. Jei planuojate būti lauke, rinkitės rytą arba vėlyvą popietę. Nors saulės visiškai neišvengsite, tačiau išvengsite aštriausių ir žalingiausių spindulių. Salerm 21 Bi-Phase kondicionierius – tai priemonė, kuri tikrai pravers vasarą bei atostogų metu. Šis purškiamas nenuplaunamas kondicionierius apsaugo plaukus nuo saulės, chloro ir druskingo vandens sukeliamo žalingo poveikio. Priemonė kondicionuoja ir atsatato plaukus, palengvina iššukavimą, plaukai atrodo sveikesni, atgauna natūralų blizgesį ir nesipučia jau po pirmo naudojimo. Jeigu norite stipriau atstatančios bei kreminės tekstūros priemonės, siūlome išbandyti Salerm 21 Jasmine & Amber kondicionierių. Šios gintaro ir jazminų aromato priemonės formulė yra papildyta šilko baltymais, o tai apsaugo plaukus nuo neigiamo išorės poveikio, tokio kaip saulė, chloras, sūrus vanduo ir karštis, padeda suvaldyti garbanas. Dažytų plaukų priežiūrai idealiai tinka Alea priemonės dažytiems plaukams su granatmedžio ekstraktu. Alea šampūnas dažytiems plaukams su riešutmedžių ekstraktu, natūraliai apsaugo spalvą, o granatmedžių ekstraktas veikia kaip antioksidantas. Alea kondicionierius dažytiems plaukams ir Alea kaukė dažytiems plaukams sudėtyje turi UV filtrą, kuris apsaugo plaukų spalvą nuo išblukimo bei juos puoselėja. 

Į plaukų priežiūros rutiną įtraukite SPF

Jei naudojate apsauginį kremą nuo saulės odai, todėl apsvarstykite galimybę į savo kasdienę priežiūrą įtraukti galvos priežiūrai skirtą SPF priemonę. Nesvarbu, kokio pobūdžio priemonė pasirinksite, yra daugybė galimybių apsaugoti plaukus.

Atsisakykite formavimo karščiu

Saulės daroma žala veikia plaukus gana stipriai, jei dar formuojate juos karštais įrankiais, šis neigiamas poveikis tik padidės. Nors nebūtina visam laikui atsisakyti plaukų džiovintuvų ir garbanojimo žnyplių, tačiau vasarą rečiau juos naudodami galite išsaugoti stiprius plaukus. Visgi, jei pašalinti karštų formavimo įrankių visiškai nepavyksta, apsaugokite plaukus su priemonėmis nuo karščio. Pavyzdžiui, Purškiama priemonė Smooth Soft Spray palengvina plaukų iššukavimą, tiesina plaukus ir suteikia jiems gyvybingumą, apsaugo nuo karščio, mažina plaukų pasipūtimą ir vėlimąsi. Šis produktas intensyviai drėkina, suteikia jiems švelnumo ir spindesio. Efektyvesniam plaukų tiesinimui rinkitės Salerm Straightening spray, šis silikoninis idealiai apsaugo nuo karščio tiesinant bei džiovinant plaukų džiovintuvu. Priemonė taip pat drėkina ir stiprina plaukus, mažina vėlimąsi. Kreminės tekstūros CC Hair Cream psaugo plaukus nuo išorinių neigiamų veiksnių bei modeliavimo karštų įrankių, o sudėtyje esantis kviečių proteinas puikiai drėkina, o hidrolizuotas keratinas pagerina bendrą plaukų būklę.

Saulė – tai viena pavojingiausių veiksnių, kuris veikią odą bei plaukus. Visgi, žinodami kaip apsaugoti plaukus nuo saulės daromos žalos, pavyzdžiui, fiziškai apsaugodami plaukus nuo saulės spindulių ir naudodami tinkamas priemones, galite išsaugoti sveikus plaukus neatsisakydami malonumų saulėje.

Prisijunkite, kad komentuoti

Pridėti komentarą