Plaukus atstatantis šampūnas su moringos medžio ekstraktu

Plaukus atstatantis šampūnas su moringos medžio ekstraktu

- Kategorijos: Naujienos
star
star
star
star
star

Labas vakaras visiems! Jei ilgiau skaitote mano įrašus tikriausiai jau žinote, kad rinkdamasi šampūnus plaukams esu labai reikli ir gaminių su sausinančiais SLS ir SLES niekada nenaudoju (na, neskaitant makiažo šepetėlių plovimo). Labai nudžiugau, kai Vitrina Pro atstovė man pasiūlė išbandyti mums dar nežinomo ispanų gamintojo Lendan Cosmetica produktą – plaukus atstatantį šampūną su moringos medžio ekstraktu be sulfatų. Tad šiandien ir supažindinsiu jus su šia naujiena, apžvelgdama savo įspūdžiu

Gamintojo pažadas. Koncentruotas moringos medžio ekstraktas atstato plaukų išvaizdą nuo pat pirmojo naudojimo. Puikiai tinka intensyviai plaukų priežiūrai ir švelniam valančiam efektui. Tinka visų tipų, o ypač pažeistiems, porėtiems ir silpniems plaukams, nes naudojimo metu juos puikiai drėkina ir atstato. Medžio ir gėlių aromato (jazminai, vanilė, baltosios lelijos). Antioksiduojantis efektas atitolina plauko senėjimą. Moringa – iš Himalajų kilęs medis, kurio aliejus žinomas dėl savo minkštinamųjų ir drėgmę sulaikančių savybių, plaukams suteikia glotnumo, žvilgesio ir veikia kaip plaukų balzamas. Šis aliejus turtingas vitaminais ir mineralais, atjaunina plaukus iš vidaus ir išorės.

Naudojimas: paskleiskite nedidelį kiekį šampūno ant drėgnų plaukų, švelniai įtrinkite nuo šaknų iki pat galiukų. Palikite veikti 2–3 minutes. Nuskalaukite su vandeniu ir, jei reikia, procedūrą pakartokite.

Kiekis. 300 ml

Kaina. 12 Eur

Kur įsigyti? Vitrina Pro tinklo parduotuvėse, vitrinapro.lt ir beautyforsale.eu

Pakuotė. Tvirto, storo, kieto, beveik nelankstaus plastiko buteliukas su kietos plastmasės kamšteliu, turinčiu tvirtai užspaudžiamą dangtelį. Subtiliai ir santūriai prabangaus dekoro.

Konsistencija ir spalva. Tirštokos gelinės konsistencijos, skaidrus, vos pastebimai žalsvo atspalvio.

Kvapas. Vidutinio stiprumo, saldus, bet subtilus vanilės su gėlių natomis

Sudėtis [Saugūs, vidutinio saugumo, pavojingi]Aqua (Water/Eau), Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Disodium Cocoamphodiacetate, Decyl Glucoside, Lauramine Oxide, Moringa Oleifera Seed Oil, Propylene Glycol, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Polyquaternium-7, Lactic Acid, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Sodium Chloride, MethylisothiazolinoneIodopropynyl ButylcarbamateDiazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Benzyl SalicylateGeraniolParfum (Fragrance)CI 19140 (FD&C Yellow No. 5), CI 42053 (FD&C Green No. 3).

Produkto pagrindas – vidutinio saugumo paviršiaus aktyvioji medžiaga ir putoklis kokamidopropilo betainas, kuriame gali pasitaikyti pavojingų priemaišų bei saugūs valikliai ir putokliai dinatrio laureto sulfosukcinatas ir dinatrio kokoamfodiacetatas. Septintuoju numeriu sudėtinių dalių sąraše matome ir žadėtąjį minkštiklį moringų aliejų. Po jo seka vidutinio saugumo ingredientai – drėkinančių savybių turintis tirpiklis propileno glikolis, galintis erzinti akis bei potencialiai pavojingų priemaišų turintis antistatinis junginys polikvaterniumas-7. Be jau minėtų trijų, sudėtyje sutinkame ir dar penkis kitus vidutinio saugumo ingredientus – toksiškus konservantus  jodopropinilo butilkarbamatą ir diazolidinilo šlapalą, galimai toksišką kvapiklį geraniolį, tiksliai nenurodomos sudėties kvepalus bei geltoną kosmetinį dažiklį CI 19140. Gaila, bet matome ir keletą pavojingų sudėtinių dalių – konservantą metilsotiazolinoną, kuris gali erzinti akis, plaučius ir netgi sukelti dermatitą bei dar vieną potencialų dermatito sukėlėją – kvepalų ingredientą benzilsalicilatą. Taip pat verta paminėti ir sudėtyje esančią druską – natrio chloridą, kuri, nors ir būdama saugus junginys, sausina odą ir plaukus bei stipriai kemša odos poras.

Taigi, nors Lendan Cosmetica apsiėjo be SLES ir SLS, visgi tenka konstatuoti, kad šio produkto sudėtis tikrai vidutinė ir gamintojui vertėtų ją rimtai pergalvoti, sumažinant sveikatai nepalankių ingredientų kiekį.

Preilės įspūdžiai. Pirmiausiai pakeri šio šampūno pakuotė – labai kokybiškas, subtiliai prabangaus gaminio įspūdį sukeliantis tamsiai pilkos spalvos buteliukas su perlamutriniais, šviesą atspindinčiais sidabro spalvos ornamentais bei žvilgančiais žaliais užrašais, tikrai puošiantis vonios kambarį. Kaip bebūtų gaila, jau pastebėjau, kad pačios gražiausios produktų pakuotės būna labai „nefotogeniškos“. Ši – ne išimtis. Nuotraukose niekaip nepavyko perteikti buteliuko dekoro grožio ir užrašų žėrėjimo, kurie, atspindėdami šviesą, atrodo beveik nematomi. Tiesa, prastesnį regėjimą turintys žmonės tikrai gali sunkokai įskaityti užrašus ant pakuotės, tačiau tai nesumenkina jos vizualinio grožio.

Tiek ilgai kalbėjusi apie pakuotę, pagaliau prieisiu ir prie gaminio savybių, kurios, neabejotinai, ir yra svarbiausios. Šampūno sudėtinių dalių sąraše matome visą eilę įvairių paviršiaus aktyviųjų medžiagų, tad nieko keista, kad putoja jis tikrai gerai, tad ir naudojasi gana taupiai. Likau sužavėta produkto kvapu – saldžiu, bet itin  subtiliu ir neerzinančiu vanilės-gėlių. Nors gamintojas nurodo, kad dėl moringų aliejaus, esančio jo sudėtyje, savybių, naudojant šį šampūną be balzamo galima ir apsieti, toks eksperimentas mano itin ploniems plaukams su išsausėjusiais ir besiveliančiais galiukais visai nepatiko. Žinoma, trumpaplaukėms, nesiskundžiančioms plaukų sausėjimu, galbūt toks naudojimas ir gali pasiteisinti, tačiau kitu atveju – vargu. Plaukai tampa sunkiai iššukuojami, labai veliasi ir tenka daug jų išpešti. Sekančiais kartais po šio šampūno naudojau kito gamintojo plaukų balzamą ir padėtis tapo kontroliuojama. Nepaisant poreikio papildomam drėkinimui, aliejinė produkto sudėtis jaučiasi jau plaunant galvą, galvos oda, bent jau man, greičiau riebaluojasi, o ploni plaukai nebūna purūs, tačiau labiau išryškėja jų spindesys. Vis dėlto tikrąsias šampūno drėkinamąsias ir atstatomąsias savybes labai sunku įvertinti, kadangi po jo naudojau kito gamintojo balzamą ir aliejuką plaukų galams. Spręsdama pagal savo plaukus, darau išvadą, kad šis produktas labiau tiktų storesnių, stipriai nesiveliančių plaukų savininkėms, kurių šukuosenai trūksta glotnumo, tačiau be papildomų drėkinančių ir maitinančių priemonių, t.y. balzamo ar kaukės bei aliejuko apsieiti, ko gero, bus sunku. Kita vertus, šampūno pagrindinė paskirtis yra švelniai išplauti plaukus, o ne ypatingai juos puoselėti, tad stipraus atstatančio efekto iš jo reikalauti ir nereikėtų. Vis dėlto, turiu pripažinti, kad gamintojo pažadai kiek nuvylė ir tikėjausi žymiai saugesnės sudėties produkto.

Vertinimas. 3

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė ♥

Originalų tinklaraščio įrašą galite rasti :    https://preiles.wordpress.com/2017/11/29/lendan-cosmetica-oil-essences-ethernal-moringa-plaukus-atstatantis-sampunas-su-moringos-medzio-ekstraktu/

Prisijunkite, kad komentuoti

Pridėti komentarą