Depiliacijos vašku procedūra namuose: mano pirmoji patirtis

Depiliacijos vašku procedūra namuose: mano pirmoji patirtis

- Kategorijos: Naujienos
star
star
star
star
star

Labas rytas! Šiandien pakalbėkime bemaž visiems itin svarbia – kūno plaukelių šalinimo, arba depiliacijos, tema. Ko gero kiekviena, o gal ir kiekvienas iš mūsų jau yra atradęs savo mėgstamiausią depiliacijos metodą, kuris efektyviausias rezultatu, patogiausias pačio proceso atžvilgiu ir priimtiniausias laiko sąnaudomis. Vitrina Proatstovai šį kartą man netikėtai pasiūlė išbandyti depiliacijos vašku namuose rinkinį. Prisipažinsiu, iki šiol su depiliacija vašku nebuvau susidūrusi – nei namuose, nei salone, tad papasakosiu jums tikrus pirmuosius savo įspūdžius. Jei smalsu, kviečiu skaityti toliau. O pradėsiu, kaip įprasta, nuo naudotų produktų savybių aprašymo.

Gamintojo pažadas.

Velvet kasečių šildytuvasVelvet kasečių šildytuvas skirtas 100 ml kasetei šildyti. Patogus naudoti, įkaista per 20 min., kompaktiškas. Techniniai duomenys: 110/230V-50/60Hz-30W. 

DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias. Itališkas natūralus bičių vaškas su patobulinta formule, kuri leidžia vašką padengti ant odos dar tolygiau bei kruopščiau. Šis vaškas ypač rekomenduojamas, jeigu oda yra linkusi į alergiškumą. Vaškas tinka visiems odos tipams ir stipriems / storiems plaukeliams šalinti.

DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis. Itališkas natūralus bičių vaškas, praturtintas titano dioksidu ir vaisių bei augalų ekstraktais. Švelnus, kreminis vaškas tirpsta žemesnėje temperatūroje, todėl yra ypač tinkamas jautrioms kūno vietoms, tokioms kaip veidas ar bikini zona. Titano dioksidas ramina odą bei mažina odos paraudimą po depiliacijos.

Biemme juostelės depiliacijai. Juostelės depiliacijai, kurių kiekis – 100 vnt., išmatavimai – 7 x 20 cm.

Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos. Lengvas, bet veiksmingas dvejopo poveikio aliejus prieš ir po depiliacijos, be parabenų. Aliejus praturtintas egzotiškų kvapų aromatu, kuris švelniai padvelks ore, o maitinančio kokosų aliejaus ir raminančio laimo aliejaus mišinys paruošia ir nuramina odą depiliacijos procedūrų metu. Šis aliejus sudaro barjerą ant odos, dėl kurio vaškas prilimpa tik prie šalinamų plaukų, o oda lieka švari ir glotni. Naudojimas. Naudoti odos nuvalymui prieš depiliacijos procedūrą – švelniai įtrinti nedidelį kiekį į odą. Taip pat naudoti po depiliacijos procedūros – aliejus padės pašalinti vaško likučius bei pamaitins ir nuramins odą po procedūros. Tik išoriniam vartojimui. Vengti patekimo į akis.

Kiekis. Velvet kasečių šildytuvas: 1 vnt. / DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias: 100 ml / DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis: 100 ml / Biemme juostelės depiliacijai: 100 vnt. / Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos: 400 ml

Kaina. Velvet kasečių šildytuvas: 14,19 Eur / DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias: 1,94 Eur / DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis: 1,59 Eur / Biemme juostelės depiliacijai: 2,26 Eur / Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos: 11,70 Eur

Kur įsigyti? Vitrina Pro parduotuvėse ir internete – vitrinapro.lt arba beautyforsale.euVelvet kasečių šildytuvas DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis Biemme juostelės depiliacijai Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos (el. parduotuvėse kol kas neparduodamas).

Pakuotė.

Velvet kasečių šildytuvas. Lankstaus, permatomo plastiko dėžutė.

DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias. Kieto, storo, matinio, pusiau permatomo plastiko kasetės formos indelis su kietos, nepermatomos plastmasės nenuimamu dangteliu su plačiu dozuojamuoju voleliu.

DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis. Kieto, storo, matinio, pusiau permatomo plastiko kasetės formos indelis su kietos, nepermatomos plastmasės nenuimamu dangteliu su nedideliu dozuojamuoju voleliu.

Biemme juostelės depiliacijai. Permatomas plastikinis maišelis.

Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos. Tvirto, bet lankstaus, permatomo plastiko buteliukas su kietos plastmasės užsukamu dangteliu, turinčiu dozuojamąjį įspaudžiamą kamštelį. Visgi pakuotė nelabai saugi išsiliejimo požiūriu – laikomas paverstas ar paguldytas, buteliukas praleidžia skystį (bent jau mano turimos pakuotės atveju).

Konsistencija ir spalva.

Velvet kasečių šildytuvas. Kieto, tvirto, baltos spalvos plastiko elektrinio prietaiso korpusas su tvirtos, pusiau lanksčios, šviesiai violetinės spalvos plastmasės apsauginiu dangteliu.

DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias. Sustingęs – kietos vaško konsistencijos, išsilydęs – lipnios, skysto medaus konsistencijos, tamsiai žalias.

DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis. Sustingęs – kietos vaško konsistencijos, išsilydęs – lipnios, skysto medaus konsistencijos, persikinės rausvos spalvos.

Biemme juostelės depiliacijai. Tvirto plaušo, fliso tipo medžiagos, baltos spalvos.

Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos. Labai skysto, lengvo aliejaus konsistencijos, skaidrus, praktiškai bespalvis (nors pakuotėje jis atrodo žalsvas).

Kvapas.

Velvet kasečių šildytuvas. Bekvapis, t. y. neturi jokio nemalonaus plastiko kvapo.

DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žalias. Specifinio, nestipraus kvapo. Skystos konsistencijos, t. y. pašildžius, kvapas tampa intensyvesnis.

DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinis. Specifinio, nestipraus kvapo. Skystos konsistencijos, t. y. pašildžius, kvapas tampa intensyvesnis.

Biemme juostelės depiliacijai. Bekvapės.

Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijos. Lengvo, malonaus kvapo su nenatūraliu kokosų aliejaus aromatu.

Sudėtis [Saugūs, vidutinio saugumo, pavojingi].

DIM Extra natūralus vaškas kasetėje, žaliasGlyceryl RosinateParaffinum Liquidum, Cera Alba, Cera Microcristallina, CI 61565

DIM vaškas su titano dioksidu kasetėje, rožinisGlyceryl RosinateParaffinum Liquidum, Cera Alba, Cera Microcristallina, Titanium Dioxide, CI 15865

Abiejų vaško kasečių turinio sudėtis praktiškai analogiška. Sudėties pagrindas – vidutinio saugumo minkštiklis, sudarantis plėvelę odos paviršiuje, bet galintis kiek erzinti odą glicerilo rosinatas bei vidutinio saugumo tirpiklis ir minkštiklis mineralinis aliejus (skystas parafinas), išgautas iš naftos. Toliau abiem atvejais seka saugus minkštiklis ir emulsiklis bičių vaškas, taip pat padedantis sudaryti plėvelę ir vidutinio saugumo, galimai toksiškas minkštiklis ir emulsiklis mikrokristalinis vaškas, išgautas iš naftos. Rožinis vaškas dar papildomai praturtintas kosmetiniu dažikliu titano dioksidu, kuris pasižymi sudirgintą odą raminančiomis savybėmis. Žaliajam vaškui spalvą suteikia gaminyje esantis saugus žalias kosmetinis dažiklis, o rožiniam – vidutinio saugumo raudonas kosmetinis dažiklis, kuris netinka naudoti odai prie akių ar lūpų, tad nesumanykite jį taikyti veido zonos plaukelių šalinimui.

Hive Pre & After Wax Oil aliejus prieš ir po depiliacijosParaffinum Liquidum (Mineral Oil), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Citrus Hystrix (Kaffir lime) Leaf Extract, Isopropyl Myristate, Parfum (Fragrance)CoumarinCitralLimoneneGeraniolLinaloolCitronellol, CI 61565 (D&C Green No. 6), CI 47000 (D&C Yellow No. 11).

Produkto pagrindas – tirpikliai ir minkštikliai – vidutinio saugumo mineralinis aliejus (skystas parafinas), išgautas iš naftos ir saugus, odą kondicionuojantis kokosų aliejus, kuris gali stipriai kimšti poras, o taip pat kondicionuojantis žaliosios raukšlėtosios citrinos lapų ekstraktas bei saugus minkštiklis ir drėkiklis izopropilo miristatas, kuris vėlgi pasižymi stipriomis komedogeninėmis savybėmis ir gali erzinti odą. Toliau aptinkame vidutinio saugumo kvepalus, be kurių tokiame produkte tikrai buvo galima apsieiti ir jų sudėtyje esančią eilę kvepalų ingredientų – potencialių alergenų: pavojingu laikomą, dažną dermatito sukėlėją kumariną, vidutinio saugumo odą erzinantį citralą ir dirginti, alergizuoti galintį limoneną, taip pat galimai toksišką ir erzinantį geraniolį, pavojingą, ypač stiprų dirgiklį ir alergeną linaloolį ir vidutinio saugumo, potencialiai toksišką citronelolį. Švelnią spalvą produktui suteikia saugus žalias ir vidutinio saugumo geltonas kosmetiniai dažikliai.

Depiliacijos procedūros atlikimo eiga.

Vaško kasečių šildytuvo naudojimas. Įstatykite vaško kasetę į prietaisą. Įkiškite elektros tiekimo laidą į prietaisą ir tuomet įkiškite laidą į elektros tiekimo šaltinį. Deganti raudona lemputė nurodo, kad prietaisas šyla. Šildykite vaško kasetę apie 20-30 min., tuomet pradėkite plaukų šalinimo procedūrą.

Depiliacijos procedūra. Prieš tepdami vašką įsitikinkite, kad oda yra visiškai švari. Nuvalykite ją naudodami Hive Pre & After Wax Oil priemonę. Švelniai įmasažuokite aliejų į odą – taip vaškas prikibs tik prie šalinamų plaukelių, bet ne prie odos. Tepkite vašką pagal plaukų augimo kryptį ir denkite maždaug 15-18 kvadratinių centimetrų plotą. Įsitikinkite, kad vaško temperatūra yra tinkama. Jei vaškas per karštas, palaukite, kol jis atvės. Vaško nuplėšimui nuo odos naudokite popierėlius – juos plėškite prieš plaukų augimo kryptį. Po plaukų šalinimo naudokite valymo priemonę Hive Pre & After Wax Oilvaško likučių pašalinimui, po to naudokite drėkinančią priemonę be kvapiklių.

Preilės įspūdžiai. Į dar niekada nebandytą depiliacijos vašku procedūrą pažiūrėjau tikrai rimtai ir smulkmeniškai – įdėmiai perskaičiau ne tik įmonės atsiųstą depiliacijos procedūros eigos instrukciją, bet pažiūrėjau ir keletą video filmukų youtube kanale. Labiausiai neramino faktas, kad išlydytas vaškas gali būti per karštas ir nejučiomis, neapskaičiavusi tinkamos jo temperatūros, nusideginsiu odą. Vis dėlto, procesas pasirodė lengvesnis nei tikėjausi – įstačiau vieną iš vaško kasečių į šildymo aparačiuką, jį įjungiau į elektros tinklą ir palikau kaisti. Per tą laiką neskubėdama pasiruošiau „darbo vietą“ – patepiau odos zonas, ant kurių planavau išbandyti depiliaciją vašku, Hive Pre & After Wax Oil aliejumi (jis itin skystas, tad reikia elgtis atsargiai, norint neaptaškyti visko aplinkui) bei išsitraukiau šiek tiek juostelių, kad prireikus galėčiau jas lengvai pasiekti.

Kai pastebėjau, kad vaškas kasetėje jau skystėja (tai galima įvertinti kiek pakreipus kasetę su visu šildymo aparatu), bandžiau tepti ant odos, tačiau produktas buvo dar kiek per tirštas ir lygiai paskirstyti jį buvo sunku, tad palikau šildytis toliau. Ilgai vašką kaitinti bijojau dėl jau minėto pavojaus apsideginti, bet tokią galimybę išties pervertinau – kasetę kaitinti reikėtų laaaabai ilgai, kad vaškas pasiektų tokią didelę temperatūrą, taigi, laikantis instrukcijų nudegti beveik neįmanoma. Voleliu dozuoti vašką tikrai patogu ir greita, tačiau kiek neekonomiškai (ir, žinoma, neekologiškai) naudojasi juostelės – nors kita juostelės pusė lieka švari, ją naudoti pakartotinai nepatogu dėl lipnaus vaško – taip rankos, o nuo jų ir aplinka, kurioje atliekate procedūrą, gali gerokai apsiterlioti. Visgi aš bandžiau juostelę panaudoti dar kartą, perlenkus ją pusiau, o rankas dėl visa ko apsaugojau vinilo pirštinėmis. Dėl tos pačios priežasties verta pasiruošti plastikinį maišelį, į kurį saugiai krausite panaudotas juosteles. Tiesa, tepant vašką ant odos neverta kasetės ištraukti iš šildymo aparato (netgi nesiūlau to daryti – skystas vaškas pakankamai tekus) – užtenka tik atjungti iš tinklo, o vėliau, vaškui per daug atvėsus, beliks tik įjungus papildomai pakaitinti.

Kalbant apie pačio proceso patogumą, man pasirodė komplikuota pasiekti nugarines kojų ir rankų puses – tai gerokai lengviau padaryti galėtų asistuojanti draugė (ar draugas). Be to, reikia pasipraktikuoti nustatant juostelės nulupimo greičio optimalumą – tokį, kad plaukeliai būtų išrauti efektyviai, bet kad ir nesužalotumėte odos. Čia aš gerokai persistengiau – kadangi nuo ilgalaikio elektrinio epiliatoriaus naudojimo plaukeliai tapo ploni ir silpnoki, pačius ploniausius ir silpniausius iš jų pašalinti vaško technika man niekaip nepavyko. Dėl to pakartotinai vaško tepiau ant tų pačių odos zonų gerokai dažniau nei tik po kelis rekomenduojamus kartus (patikėkite, tokia rekomendacija tikrai ne šiaip sau) – užsispyriau žūtbūt surasti tokį juostelės plėšimo kampą ir greitį, kuris padėtų pašalinti visus, net pačius ploniausius, plaukelius. Rezultatas? „Iškankinta“ ir sudirgusi oda (ypač persistengiau su rankomis), kurią kelias dienas po to perštėjo, o vėliau ji ir sėkmingai nušerpetojo. Šitai pasakoju tik todėl, kad nebūtumėte tokios pedantiškos kaip aš :).

Atradau, kad vašką užtepus (primenu – pagal plaukelių augimo kryptį) reikėtų truputį palaukti, kad vaškas kiek pradėtų stingti ir tik tada klijuoti juostelę, kurią kruopščiai sulyginus ir prispaudus prie odos, prieš plėšiant vidutiniu intensyvumu, verta dar kiek luktelėti, kad ji geriau sukibtų su vaško sluoksniu. Žinoma, kiekvienas pats turėtų atrasti sau optimaliausią variantą.

Po procedūros vaško likučių ant odos lieka nemažai, o juos pašalinti net ir su minėtu specialiu Hive Pre & After Wax Oil aliejumi prireikia kantrybės, laiko ir pastangų. Visgi didžiausias neigiamas šios depiliacijos aspektas mano, kaip aplinkosaugininkės, požiūriu, yra didelis atliekų (ir dar užterštų, t. y. sunkiai įmanomų perdirbti ar pakartotinai panaudoti), susidarančių po procedūros, kiekis. Tačiau puikiai žinau, kad grožio procedūrose mažai kas kreipia dėmesį į šį faktą (o gaila!) – čia svarbiausias efektyvumas. Efektyvumo reikšmės tikrai negaliu nuginčyti, tačiau mano atveju depiliacija vašku, bent jau pirmaisiais kartais, vis dėlto ne itin pasiteisino ir, vertinant galutinį rezultatą, man priimtinesnis plaukelių šalinimas elektriniu epiliatoriumi – juo patogiau pasiekti visus, net ir sunkiau prieinamus, odos plotus, procedūrą, be pavojaus suerzinti odą, galima kartoti daug kartų (t. y. tol, kol pasiekiamas tenkinantis rezultatas), be to, įmanoma pašalinti ir plonučius plaukelius (bet tam kantrybės taip pat reikia).

Nepaisant nedidelių pirmųjų kartų nesėkmių ir išvados, kad man įprastas depiliacijos būdas konkrečiu atveju tinkamesnis, suprantama, kad kiekvienam reikia surasti tą savąjį – labiausiai odai tinkantį, patogiausią ir kitais atžvilgiais priimtiniausią plaukelių šalinimo metodą. Jei jo dar neatradote, o depiliacijos vašku, kuris neabejotinai yra vienas populiariausių būdų šalinti plaukelius tiek profesionalių kosmetologų salonuose, tiek ir namuose, kaip ir aš dar nesate bandę, galite tam ryžtis nedvejodami – procesas tikrai nesudėtingas ir įveikiamas net bandantiems pirmąjį kartą, o reikalingų produktų kainos priimtinos.

Vertinimas.   3

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė ♥

Originalų tinklaraščio įrašą galite rasti: https://preiles.wordpress.com/2018/04/26/depiliacijos-vasku-procedura-namuose-mano-pirmoji-patirtis/

Prisijunkite, kad komentuoti

Pridėti komentarą