Atstatanti plaukų kaukė Argan Velvet

Atstatanti plaukų kaukė Argan Velvet

- Kategorijos: Naujienos
star
star
star
star
star

Kažkada gyvenime esu turėjus tokį vitaminų ir dar bala žino ko trūkumą, kad braukdavau per plaukus, o delne likdavo dešimtys nulūžusių plaukų galiukų ir ne tik. Iš storulės kasos liko byzelė, plaukai nušiuro, prarado blizgesį ir šiaip, gyvenimas nebedžiugino. Tąkart atsistatyti pavyko geriant vitaminus ir investavus į atstatomasias plaukų priemones. Užtat šiandien bet koks nušiuręs plaukelis man sukelia panikos priepuolį, o visokios ten švarios, ekologiškos, be parabenų ir t.t. priemonės vonioje – dažnas svečias.

Todėl nieko keisto, kad kai išgirdau “Vitrina PRO” pasiūlymą išbandyti “Green Light” plaukų kaukę “Argan Velvet”, tik apsidžiaugiau ir iš karto sutikau. Suviliojo štai koks aprašymas: “Atstatanti ir minkštinanti plaukus kaukė su 100% ypač rafinuotu organiniu argano aliejumi, praturtinta pantenoliu ir linų sėmenų aliejumi, kurie  drėkina, maitina ir minkština. Be parabenų. Po naudojimo plaukai tampa šilkiniai, minkšti , elastingi ir blizga nuo šaknų iki galiukų. Sustiprina ir pamaitina sausus ir lūžinėjančius plaukus. Efektyviai neutralizuoja  cheminių procedūrų paveiktus plaukus ir sugrąžina jiems žvilgesį, apsaugo nuo žalingų UV spindulių poveikio. Apsaugo spalvą.

Plaukų kaukės indo dydis – 200 ml. Standartinis, sakyčiau, daugeliui tokio tipo produktų. Dėžutė turi papildomą dangtelį, skiriantį kaukę nuo pagrindinio dangtelio, todėl nėra sunku pasiimti produkto švariai ir patogiai. Ant dėžutės parašyta, kad kauką reikėtų užtepti ant drėgnų plaukų, įmasažuoti ir palikti 2-3 minutėms. Tuomet – švariai nuskalauti.

KAIP NAUDOJAU AŠ

Mano galvos oda, sakyčiau, linkusi į riebumą, o štai plaukai – sausėja. Ir tai iš karto užkoduoja atitinkamas problemas, mat jei pasirenkat šampūną riebiems plaukams, iš karto sausinat plaukus ir jie nušiūra, o pasirinkus šampūną sausiems plaukams, be paliovos riebaluojasi šaknys.

Tad aš stengiuosi rinktis šampūną be silikonų ir parabenų, skirtą jautriai galvos odai arba normaliai galvos odai, o plaukų galiukus papildomai maitinu. Įprastai ta plaukų priežiūra priešokinė: neturiu jokių ritualų ar tradicijų, pamėgtų produktų. Tiesiog jeigu turiu laiko ir produktų, bei anie po ranka, plaukais pasirūpinu labiau, jei ne – mažiau.

Kaukę, žinodama, kad mano oda linkusi riebaluotis, tepiau ant plaukų tik iki pusės. Stengiausi neužkabinti galvos odos, kad vėliau nereikėtų plaut galvos kasdien. Nes, žinia, per dažnas galvos plovimas yra nieko gero, mat stipriai sausina odą, gali sukelt pleiskanojimą ir t.t. Tai mano idealus variantas – galvos plovimas kas antrą dieną. Beje, nepaisant to, kad ant pakuotės neparašyta, kad kaukę reikėtų naudoti kartą per savaitę, stengiuosi pati naudoti ją ne dažniau nei kartą, daugiausiai du: vien tam, kad plaukų neapsunkinčiau. Jei kas nors turite mokslu pagrįstą nuomonę, kodėl kondicionierius esą gerai kas kartą plaunant galvą, o kaukė – ne, papasakokite komentaruose!

PO PIRMO KARTO

Kaukė tiršta, lyg būtų kokia riebi grietinė. Turi gana specifinį kvapą. Aš labai tikėjausi (net nežinia, kodėl), kad kvapas bus savotiškai riešutinis, tačiau tame riešutų prieskonyje labai aiškiai justi, kad produktas, visgi, nėra valgomas. Antra vertus, kvapas nėra erzinantis ir po panaudojimo jis tik vos vos justi ant plaukų.

Patiko tai, kad kaukė tiršta ir užsitepus ant plaukų – nenubėga kartu su vandeniu. Tekę naudoti produktų, kurie buvo tokios konsistencijos, jog, atrodo, tepi tepi, o susimaišo su vandeniu nuo plaukų ir nubėga.

Užsitepusi laikmačio neturiu, todėl įprastai užsiimu kokia nors kita procedūra. Kadangi tebesigydau savo pėdą, tai dažniausiai dėmesį skiriu jai. Taip praeina tos kelios minutės.

Po pirmo karto, beje, nenutiko jokio stebuklo. Taip, plaukų galiukai tapo minkštesni, paslankesni, lengviau išsišukavo plaukai, tačiau jie vis tiek buvo sausoki, šiurkštūs ir t.t. Ir tai nė kiek nenustebino, nes šiaip jau – stebuklų nebūna, o sprendimų reikia bendresnių. Pvz., pradėti gerti daugiau vandens, peržiūrėti kitas priemones, atsisakyti feno (ką šiaip darau vasaromis visada) ir t.t.

PO PUSANTRO MĖNESIO NAUDOJIMO

Galų gale, norint, kad kaukė išties veiktų taip, kaip priklauso, ją naudoti reikia reguliariai. Kas savaitę, kaip kad sakiau. Tuomet plaukai lieka pamaitinti, minkšti, galiukai švelnesni. Čia panašiai, kaip su vitaminais – vienas kartas nieko nepakeis, bet naudojant ilgą laiką, poveikis yra juntamas.

Būtent tą pajutau kaukę pranaudojusi kone pusantro mėnesio. Štai šį įrašą pradėjau rašyti sėdėdama dar su rankšluosčiu ant šlapios galvos, o baigiau – džiaugdamasi minkštais ir švelniais plaukais. Visgi turiu pastebėti, kad mano plaukai – nėra dažyti. Aš iš esmės nenaudoju plaukų džiovintuvo, jų netiesinu, nepurškiu jokiomis priemonėmis, skirtomis šukuosenos formavimui ir t.t. Tai, žinoma, nereiškia, kad aš juos ypač saugau – viskas iš tingėjimo. Jei einu į baseiną – tikrai leidžiu jiems mirkti chloruotame vandenyje, jeigu trukdo, suku į kuodą ir rišu paprasčiausia gumele. Visgi, kaip sakė mano bičiulė, mano plaukai iš esmės yra veikiami tik gyvenimo sąlygų ir mano gyvenimo būdo, papildomai jiems bėdų aš nepridarau.

Kur link lenkiu? Greičiausiai, jei plaukus dažote, kaukę turėsite naudoti ilgiau nei mėnesį, kad tas efektas, kuris juntamas pirmąją dieną po kaukės panaudojimo, išliktų visą savaitę. Visgi, esu, tikra, jį tikrai pajusite.

AR REKOMENDUOČIAU?

“Green Light” kaukė “Vitrina PRO” parduotuvėje kainuoja apie 22 eurus. Atrodytų, nepigu, tačiau po pusantro mėnesio naudojimo kas savaitę aš vis dar tebeturiu iš esmės pilną dėžutę. Produktas naudojasi taupiai (mano plaukai pusilgiai), tad jo tikrai užteks kuriam laikui.

Labiausiai man patinka dabar turimas plaukų minkštumas ir blizgesys. Tikrai manau, kad dabar mano plaukai atrodo sveikesni nei anksčiau. Žinoma, sakiau, negaliu viso to suversti vien kaukei, mat geriu ir vitaminus, ir stengiuosi kaip reikiant gerti vandens. BET kaukė išties yra viena priežasčių, kodėl plaukai šiandien atrodo gana gerai.

Nesu tikra, kaip iš kaukė paveiktų ypač pažeistus, skilinėjančius, nušiurusius plaukus. Visgi jei jaučiatės gana desperatiškai ir ieškote priemonių, galinčių padėti, manyčiau, plaukų kaukė “Argan Velvet” tikrai turėtų būti tarp tų priemonių, kurias turėtumėte išmėginti. Tik, kaip ir sakiau, kantrybės – nesitikėkite stebuklų po mėnesio.

Originalų tinklaraščio įrašą rasite: http://dina.lt/2018/06/atstatanti-plauku-kauke-argan-velvet-ka-padaryti-kad-plaukai-butu-minksti-ir-svelnus/

Prisijunkite, kad komentuoti

Pridėti komentarą