'Lendan'' Vitamino C linijos drėkinamasis kremas-fluidas

'Lendan'' Vitamino C linijos drėkinamasis kremas-fluidas

- Kategorijos: Naujienos
star
star
star
star
star

Iš tikrųjų paskutiniu metu ieškojau kokios nors priemonės veido odai su vitaminu C. Pagrindinė priežastis - vitaminas C užkerta kelią pigmentinių dėmių atsiradimui bei mažina jau esančio pigmento matomumą ant odos. Nors pigmentinių dėmių neturiu itin daug, visgi po spuogelių keletas pigmentinių dėmių lieka, tad norisi pamažinti jų matomumą bei užkirsti kelią naujoms. Taip pat priemonės su vitaminu C koreguoja odos atspalvį, kovoja su odos senėjimu, turi antioksidacinį poveikį bei suteikia natūralų spindesį. 

fluid

Na, o orientuojantis daugiau į pačią priemonę, pradžiai.. 

GAMINTOJO APRAŠYMAS:

Serumas sukurtas iš koncentruotų apelsinų, prisotintas apelsinų žievelių aliejumi, kuris suteikia regeneracinį ir atstatomąjį efektą odai. Serumo formulė įkvėpta „Radicalen“ - produkto – pirmo pasaulyje kosmetinio produkto, kuris turi kovos su laisvaisiais radikalais funkciją. Apelsinų koncentratas, natūralus vitaminas C bei kiti komponentai randami vaisių sultyse: vitaminas A, B1, B2, B6, H, PP ir gerai žinomos aminorūgštys bei saharozė, užtikrina visą pusį veido odos atstatymą.

fluid

MANO NUOMONĖ:

Tai kaip jau supratote iš aprašymo, šis kremas - fluidas praturtintas ne tik vitaminu C, bet ir nemažai kitų vitaminų, kurie naudingi odai. Kaip pavyzdžiui, Vitaminas E, kuris suteikia odai elastingumo bei apsaugo nuo laisvųjų radikalų poveikio. Aktyvieji keramidai, kurie pagerina ryšius tarp odos rageninių sluoksnių bei padeda sulaikyti drėgmę. Taip pat ši priemonė turi filtrą nuo ultravioletinių spindulių.

Visų pirmą, pakuotė ryškiai oranžinės spalvos, kas iš karto sukelia asociaciją su apelsinais, bet pakako pauostyti šį produktą - ir aš jau įsimylėjau jo kvapą. Kvapas toks, lyg kas būtų kas nors ką tik priskynęs šviežių apelsinų...

Priemonės tekstūra pakankamai lengva, sakyčiau tokia gelinė, ir greitai susigerianti. Pasitepus veido odą šiuo kremu-fluidu iš karto jaučiamas drėkinantis pojūtis. Taip pat veido oda įgauna švelnumo ir šiek tiek sveiko spindesio, kas man labai patinka.

Kalbant dėl pigmentinių dėmių matomumo mažinimo, visgi tikėjausi akivaizdesnio rezultato, nors veido oda šiek tiek pašviesėjo, visgi visiškai problemų neišsprendė. Bet turbūt ir nereikėtų tikėtis akivaizdaus rezultato dar nesunaudojus visos pakuotės, juk rezultatui pamatyti reikia nuoseklaus ir ilgesnio laiko naudojimo.

Vienintelis šio produkto minusas - sudėtis, prie kurios galėčiau prikibti. Straipsnio apačioje išnagrinėjau visą šios priemonės sudėtį, tad tikrai galite susidaryti ir savo nuomonę, ne tik vadovautis manąja.

Mano nuomone, norėtųsi daugiau saugių ir vertingų odai ingredientų, o vidutinio saugumo (kurių yra pakankamai nemažai) norėtųsi mažiau. Visgi džiugu, kad nėra itin nesaugių ir žalingų odai ingredientų.

Reziume - šį kremą-fluidą galėčiau rekomenduoti, jeigu ieškote kasdieniniam naudojimui lengvai drėkinančios, malonios ir greitai susigeriančios priemonės. Taip pat jeigu norite suteikti savo odai šiek tiek natūralaus spindesio, apsaugoti nuo laisvųjų radikalų bei patobulinti nedidelius odos netobulumus.

lendan

Mano nuomone, ši priemonė leidžia palaikyti gerą odos būklę, šiek tiek patobulinti netobulumus, bet ji nėra sukurta spręsti ir gydyti esamas problemas.

SUDĖTIS:

Aqua - vanduo, kuris naudojamas kaip tirpiklis.

Cyclopentasiloxane -  silikono pagrindo medžiaga, kosmetikoje naudojamas kaip tirpiklis ir minkštiklis. Ciklopentasiloksanas leidžia priemones lengviau paskirstyti, suteikia malonią tekstūrą, odą padengia švelnia plevele ir sukuria apsauginį barjerą.

DI-C12-13Alkyl Malate - minkštiklis, kondicionuoja odą

Glycerin - Glicerinas - labai pigus, lengvai pagaminamas ir labai veiksmingas. Jis savo sudėtimi priskiriamas prie alkoholių, tačiau labai gerai drėkinantis odą.

Paraffinum liquidum (Mineral oil) - maitina ir minkština odą bei plaukus.

Glyceryn polyacrylate - skatina kitų medžiagų patekimą į odą

Propylene glycol - Propileno glikolis - naudojamas kaip tirpiklis, drėkiklis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis, taip pat nerekomenduojama naudoti pažeistai odai.

Citrus Aurantium Dulcis (orange) fruit water - kvepalų ingredientas, kondicionuoja odą.

Peg-100 Stearate - minkštiklis, emulsiklis. Gali turėti pavojingų priemaišų, nenaudoti pažeistai odai.

Glyceryl Stearate -  tai lipidas, gaunamas iš glicerino ir stearino rūgščių. Ingredientas suteikia odai švelnų pojūtį, minkština, sudaro barjerą, neleidžiantį odai sausėti. Apie neigiamą poveikį sveikatai - duomenų nėra.

Ethylhexyl - minkštiklis, konservantas, kondicionuoja odą.

Methoxycinnamate - augo nuo UVB ir dalinai UVA spindulių poveikio odą. Medžiaga yra toksiška, galimai gali sukelti odos mutacijas, ji kaupiasi žmogaus ir gyvūnų organizme. 

Dimethicone - Dimetikonas - tai sintetinis silikonas, kuris gali suformuoti apsauginį barjerą ant odos ir netgi laikinai panaikinti mažas raukšleles. Deja, dimetikono suformuojamas sintetinis barjeras gali įkalinti bakterijas ir ilgainiui stipriai išsausinti odą.

Panthenol - Pantenolis - Provitaminas B5 - tonizuoja odą, apsaugo nuo uždegimų, drėkina, suteikia odai minkštumo ir stangrumo. Ramina sudirginimą, regeneruoja pažeistą epidermį ir apsaugo  odą nuo pleiskanojimo.

Tocopheryl Acetate - vitaminas E, antioksidantas, drėkiklis, kondicionuoja odą. Pasitaiko pavojingų priemaišų.

Cyclomethicone -  silikono pagrindo medžiaga, minkštiklis, tirpiklis, kondicionuoja odą, plaukų balzamas.

Acrylamide - sudaro plėvelę, rišiklis.

Quaternium-80 - Antistatikas.

Dimethiconol - silikono polimeras, minštiklis, drėgmę palaikanti medžiaga

Lanolin Alcohol - antistatikas, minkštiklis, emulsiklis 

Trideceth-6 - Emulsiklis.

Magnesium Ascorbyl phosphate - Antioksidantas, šviesina odą.

Xanthan Gum -  Ksantano derva - pagerina kosmetikos tekstūrą, ant odos sudaro tarsi apsauginę plėvelę ir taip odai padeda išsaugoti savo atsparumą bei vandens lipidų balansą odoje.

Phospholipids - Natūralūs lipidai, kurie kondicionuoja odą.

Soluble Collagen - Tirpus kolagenas - drėkiklis, antistatikas.

Sphingolipids - odai identiškas ingredientas, skatina odos atsinaujinimą, minkštiklis, saugo odą.

C11-15-Isoalkanes - nėra duomenų.

BHT - konservantas, antioksidantas. Gali būti toksiškas, kancerogeniškas.

Carbomer - emulsiklis, gelifikantas, klampumo reguliavimo medžiaga. Gali erzinti jautrią odą.

Disodium EDTA - Dinatrio EDTA - naudojamas: kaip konservantas, chelatorius ir stabilizatorius. Saugus naudojimui. 

Triethanolamine - Trietanolaminas - chelatorius, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis, reguliuoja pH, emulsiklis. Galimai kancerogeniškas, gali erzinti ir kimšti poras.

Imidazolidinyl urea - konservantas (EU ribojamas), išskiria formaldehidą, toksiškas.

Phenoxyethanol -   konservantas dirgina odą, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus.

Methylparaben - konservantas. Neigiamai veikia endokrininę sistemą.

Ethylparaben - konservantas (EU ribojamas). Neigiamai veikia endokrininę sistemą.

Propylparaben - konservantas. Toksiškas, neigiamai veikia endokrininę sistemą.

Cl 15510 - nėraduomenų.

Limonene -  kvapiklis, tirpiklis, kuris gali alergizuoti ir dirginti odą.

Linalool - kvepalų ingredientas, dezodorantas, kuris dažnai dirgina ir alergizuoja odą.

Parfum -  kvepalai ir kvapiosios medžiagos, sudėtyje gali būti dirginančių ir alergizuojančių medžiagų.

Kaina: ~10eur. Talpa: 30ml. Pakuotė: Minkšta tūtelė. Pagaminta: Ispanijoje.

Dėkoju, kad skaitote ir domitės!

Eglė♡

http://asciaesu.blogspot.com/2020/02/review-lendan-vitamino-c-linijos.html

Prisijunkite, kad komentuoti

Pridėti komentarą